måndag 26 november 2012

Kladdkaka med Romgrädde :)




Kladdkaka med kaffe och romgrädde ...

Ett recept på kladdkaka med god smak av kaffe och choklad.
Servera kakan med romspetsad grädde.

Ingredienser:

4 st ägg
2 dl socker
200 g smör
200 g mörk choklad
1.5 dl kakao
1 krm salt
3 msk starkt kaffe (Gärna 1 msk Mald kaffe)
2 dl vispgrädde
1 msk rom

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 185 grader. Vispa snabbt ihop ägg och socker.
2. Smält smör, tillsätt choklad och blanda ihop tills chokladen smält
3. Tillsätt chokladsmöret i äggvispet och blanda till en smet.
4. Blanda ned kaffe, salt och kakao i smeten, häll upp i smord springform och baka kakan i 15 minuter.
Kyl ned din kladdkaka innan du serverar den.
5. Vispa grädden och smaksätt med rom.
6. Servera din kladdkaka med grädden.

torsdag 22 november 2012

Mjuk sockerkaka med överraskning.





Bakade, denna nya för mig mjuka kaka idag.
Gudomligt god :)
En lyxig sockerkaka med kanelfyllning som ger mersmak :)

Mjuk Sockerkaka med överraskning.

Detta behöver du:

2½ dl gräddfil (filmjölk går också bra)
2 tsk bakpulver
175g smör
2½ dl socker
2 ägg
4½ dl vetemjöl

Fyllning:

2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk Kanel

Gör så här:

Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen.
Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften.
Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen.
Blanda sedan raskt ihop ingredienserna till fyllningen .
Fyll en rund eller en hålform till mindre än hälften.
Strö över kanelblandningen och täck över med resten av smeten.

In i ugnen på 175 grader i ca: 1 timme.